Receptjeim

 


Kezdjük a polentával. A tejet a vízzel keverjük el, adjuk hozzá a vajat majd melegítsük fel kevergetve, egészen addig, amíg el nem kezd gyöngyözni. Ekkor adjunk hozzá sót, borsot, öntsük bele a kukoricadarát és a reszelt parmezánt felét is, majd lassú tűzön 3-4 percig kevergessük. Ezután öntsük egy vajjal kikent edénybe az egészet és egyengessük...

Csináljuk meg a puliszkát. A tejet a vízzel keverjük el, adjuk hozzá a vajat majd melegítsük fel kevergetve, egészen addig, amíg el nem kezd gyöngyözni. Ekkor adjunk hozzá sót, borsot, öntsük bele a kukoricadarát és a sajtot is, majd lassú tűzön 3-4 percig kevergessük. Ezután öntsük egy vajjal kikent edénybe az egészet és egyengessük el. Hagyjuk...

A halat mossuk meg és kb. 2 centiméterenként irdaljuk be gyémánt alakzatban. Sózzuk és borsozzuk be az irdalás után a hal bőrét és a belsejét. A fokhagymákat pucoljuk meg és egy fokhagymanyomó segítségével törjük át, majd a hal bőrét kenjük be vele, úgy hogy az irdalásokba is jusson bőven. A citromot vágjuk karikára és a hal belsejébe rakjuk belőle...